Ladbytapetet 2018

LADBYTAPETET PÅ TAPETET

På Vikingemuseet Ladby har 18 kvinder arbejdet på Ladbytapetet, en broderet fortælling, som handler om Ladbyskibet. Gudrun har tegnet, Anette plantefarvede garnet og Inge fik ideen.16 kvinder har broderet.

Ladbyskibet er et begravelsesskib, hvor en rig viking blev gravlagt for godt 1.000 år siden, måske en konge. Ladbykongens grav blev genfundet for 81 år siden og udgravet. Skibsaftrykket med heste-, hundeknogler og anker kan nu ses på sin oprindelige plads.
Ladbytapetet er i høj grad inspireret af Bayeuxtapetet. Samme materialer, hør og plantefarvet uldgarn, opbygningen med midterfeltet og de to friser og med udgangPspunkt i den særlige broderiteknik fra Bayeux. Midterfeltet på tapetet viser et bud på Ladbykongens sidste tid, hans død, begravelse, glemslen og tidens gang frem til nutiden, hvor tapetet broderes og skibskopien bliver bygget. Frisernes overskrift er Gravskib & Skibsgrav.

 

Torsdag d. 25. oktober 2018 kl. 19.00 på Skt. Klemensskolen er der mulighed for at høre mere om Ladbytapetet, en aften i Ladbytapetets favn.
– Foredrag om Ladbytapetet.
– Kaffepause med mulighed for at se og røre.
– Spørgsmål og svar.
– Anekdoter fra 7 år med tapetet.
Det er muligt at købe postkort, udstillingskatalog, folder mm.


Inge Svensmark, Ladbytapetets idémager.